fredag 10 december 2010

Peta i lera












Ja. Det handlar ju bara om det. Peta omkring tills man är nöjd. 15 första minuterna på ett ansikte. Det jobbiga var att ladda ned de eländes bilderna. Gör ett själva nu. Nu ska jag lägga barn. Risken är stor att jag har tröttnat när jag har lagt barnen klart. Annars kanske jag fortsätter. Börja nerifrån och jobba er uppåt.




























8 kommentarer:

  1. wow, nu blev jag inspirerad :) måste testa när jag får tid d.v.s. kanske på söndag :)
    Mera jag vill se mera....

    SvaraRadera
  2. Nu är det ju detaljpetet kvar. Det som VERKLIGEN tar tid. La upp några till men nu räcker det för i kväll. Hur som hellst grunden är ju samma på alla ansikten. Det är sen med detaljpetet man börjar individualisera dem liksom. Skulle det här bli ett kvinnoansikte nu till exempel skulle jag runda ögonhålorna, göra haklinjen mjukare, kanske minska näsan en aning etc. etc. Jag börjar alla ansikten som relativt grovhuggna mansansikten. Och sen får de karaktär.

    SvaraRadera
  3. Sist kommer förstås minen. Grunden är neutral/allvarlig. När ansiktsdragen är klara börjar jag leka med minspelet.

    SvaraRadera
  4. Åtminstone med den här snabbtekniken. Tänkte försöka lägga upp ecorché senare. Då börjar man med skelettet och bygger upp muskel för muskel. Det är en nyttig anatomiövning vanlig på klassiska konstskolor vad jag har förstått. Jag har ju då aldrig gått nån ;-)

    SvaraRadera
  5. Du är verkligen superbra. Jag är fascinerad av ansikten och har täljt en del ansikten i trä. Men det är svårt och jag får så ont i händerna av att hålla i kniven, håller den så hårt :(
    Jag köpte fimolera häromdagen och tänkte att jag och barnen skulle ha lite kul i jul ute på landet,ska nog försöka ge mig på ett ansikte då :)

    SvaraRadera
  6. Har knappt täljt. Väldigt sugen på att testa horn eller ben. Men har inte gjort det än. Täljsten, men det var evigheter sen. Men mamma är finsnickare och förgyllare, jobbar mest med restaureringar. Hon är bra på att tälja.

    SvaraRadera
  7. Och morfar var en duktig träsnidare. Han lever än (100) men fixar ju inte det längre.

    SvaraRadera
  8. Jag vill oxå lära mig snida i horn :) Jag har den allra finaste ansiktsskulptur gjord av Stan Hill i hjorthorn, den är ca.8 cm bara och gjord som ett hängsmycke. Den är så skickligt gjord, du måste se den nån gång. Kanske kan skicka en bild på den på fb nån dag. Sov gott det ska jag göra nu :)

    SvaraRadera